• Achter een mirakel schuilt vaak een wonder(s)

To Twit or not

Toegegeven ik ben/was zeer cynisch over de hype Twitteren. Maar er is een verschil tussen zelf actief twitteren (wie zit er op mijn berichtjes te wachten) en het volgen van anderen die wél wat interessants te melden hebben. Vooral als het de actualiteit aangaat. En waarom ben ik dan om?


De val van het kabinet is een prachtig voorbeeld van de power of Twitter. Per toeval begon ik 2 weken geleden de tweets van Femke Halsema te volgen, omdat ik begreep dat zij een van de meest actieve twitteraars van Nederland is. Vanzelf kom je dan bij andere actieve twitteraars zoals Frits Wester (bekend van het RTL nieuws) en laat hij nou zo ongeveer de koning van het Nederlandse Nieuws-Twitterlandschap zijn. Als je hem afgelopen vrijdag volgde kon je de val van het Balkenende meemaken alsof je zelf in de gangen van het Binnenhof loopt. Meesterlijk.

Waarom is het nu dan toch een mooi medium? Omdat men redelijk informeel (en soms zelfs ongenuanceerd) feiten en meningen communiceert. Dat is wat anders dan die nauwkeurig geformuleerde weblogs en andere nieuwsrubrieken. Twitter is rauw en puur. En helemaal nu het zwartepieten en moddergooien tussen PVDA en CDA is begonnen. Iedereen bemoeit zich er heerlijk tegenaan: de eerder genoemde Femke Halsema, Maxime Verhaagen en zelfs Gerrit Zalm (ook al is ie nu een chique bankmeneer, hij kan het niet laten ook een sneer te plaatsen).

Oh ja, en als je mij dan toch wil volgen: http://twitter.com/viktor_f.

Geef een reactie

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

© 2010 wonders interactive | de kleine lettertjes