• Achter een mirakel schuilt vaak een wonder(s)

Het belang van spelling

Hoewel spelling niet mijn sterkste punt is ben ik soms wel kien op de consequenties van spelfouten. Afgelopen vrijdag las ik een artikel in Adformatie over een op hande zijnde WK-samenwerking tussen radio 538, SBS en paar andere uitgevers onder de (waarschijnlijke) noemer: duitslandwordtoranje.nl.

Direct schoot mij het volgende te binnen: zouden ze ook het domein zonder ‘t’ hebben geregistreerd (duitslandwordoranje.nl). Een eenvoudige check via Sidn.nl leert dat het domein mét ‘t’ in januari 2005 is geregistreerd door KesselsKramer (een niet mis reclamebureau uit Amsterdam dat waarschijnlijk voor dit initiatief iets moois gaat maken) en dat het domein duitslandwordoranje.nl afgelopen zaterdag is geregistreerd door Chin Holding.

Ik kan mij niet voorstellen dat deze 2 partijen iets met elkaar te maken hebben. De laatste was waarschijnlijk net iets kwieker (lees: brutaler) dan ik en heeft niet geaarzeld om meteen die naam – inclusief spelfout – te registreren.

Wijze les: Denk bij het kiezen en registreren van een domeinnaam goed na over de spelling want voor je het weet gaan slimme jongens er mee aan de haal.

Want hoewel je zou kunnen stellen dat er sprake is van kwader trouw lijkt het mij een juridisch lastige zaak om die domeinnaam terug te winnen.

Kijk bijvoorbeeld ook eens op: www.micorsoft.com. Regelmatig maak ik die tiepvaut en kom dan helemaal niet bij Bill G. terecht.

Geef een reactie

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

© 2010 wonders interactive | de kleine lettertjes