• Achter een mirakel schuilt vaak een wonder(s)

Google goochelt maar door

Google PagesVandaag maakte ik kennis met een nieuwe dienst van Google: Pages. Een wysiwyg html-editor inclusief hosting dienst.

Of in goed Nederlands: maak je eigen internetsite met Google voor nop.

Je krijgt de gelegenheid om op zeer eenvoudige wijze een eerste pagina te maken. Je kunt kiezen uit een 15-tal templates en die vervolgens in beperkte mate zelf aanpassen met lettertypes, beeld, en kleur.

Je pagina komt te staan op:  jouwgmailnaam.googlepages.com. (kijk maar)

Teleurgesteld.
Dit is de eerste keer dat ik echt een beetje teleurgesteld ben in een nieuwe dienst van Google (ik wil het eigenlijk geen dienst noemen… je betaalt er niks voor dus of het nou echt een dienst is).

Waarom? Het is lelijk. Maar dan ook echt lelijk. De voorgekookte templates zijn zo lelijk het is net of ze zo uit het standaard assortiment van MS Office zijn getrokken. Nou is de lelijkheid (sommigen spreken liever van “soberheid”) van Google tot op heden bijzonder functioneel gebleken maar om dat nou ook de rest van de wereld op te dringen. Het is typisch een product ontwikkeld door programmeurs, of zelf erger nog: waarschijnlijk geredigeerd door een echte IT-er. Wanneer trekt Google nu eindelijk eens een blik designers open.

Bovendien heb ik niet een keer het bijzondere “wauw”-gevoel dat ik wel eerder had met nieuwe Google-appz (hoe simpel ook).

Okee, ik snap dat ik waarschijnlijk niet tot de doelgroep behoor, maar ik mis zelfs voor de “vers-startende-html-pagina-publisher” een aantal zeer onmisbare functies.

De allerbelangrijkste: de mogelijkheid om vaste (navigatie) onderdelen vast te leggen in het template. Je zult wijzigingen in de navigatie steeds op alle individuele pagina’s door moeten voeren. Zelfs met Frontpage kon je dat in 1998 nog beter doen.

Wat voegt het dan toe aan de WebSphere?

Ik ben er nog niet uit. Want volgens mij kun je zelfs met de meeste Weblog-software nog makkelijker een site in elkaar zetten.

Geef een reactie

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

© 2010 wonders interactive | de kleine lettertjes