• Achter een mirakel schuilt vaak een wonder(s)

De iPad hype op de korrel genomen

Apple iPadHet kan je niet zijn ontgaan, je kon geen krant of tijdschrift openslaan, tv-zender kiezen of radioprogramma luisteren, of je werd wel geconfronteerd met het nieuwe wereldwonder de iPad: “the next revolution in personal media consumption”.

Zelden zo’n geweldige hypecampagne meegemaakt als rondom de introductie van de Apple iPad. Van het RTL-journaal, De Wereld Draait Door tot Met het Oog op Morgen, stuk-voor-stuk reserveerden zij (bij herhaling) zendtijd waarvoor (naar ik mag aannemen) Apple geen stuiver heeft uitgetrokken.

Ik moet toegeven dat ook ik – als liefhebber van alles wat Apple op de markt slingert –  met veel spanning heb uitgekeken naar de lancering. Ik was dan ook zwaar teleurgesteld dat wij in Europa weer moeten wachten tot men in Amerika deze übergadget al weer helemaal heeft uitgekauwd. Aanvankelijk zouden we in Nederland tot eind april moeten wachten maar inmiddels blijken we pas in september aan de beurt te zijn.

Ik heb overwogen om ‘m dan maar zelf in de VS te gaan halen (wat kost een retourtje NY tegenwoordig nog) en heb ook bij verschillende vrienden gepolst of zij niet toevallig die kant op gaan: helaas. Totdat ik bij Tweakers las dat notabene speelgoedwinkel Intertoys een stunt had: zij boden de Ipad in hun webshop aan. Weliswaar de meest eenvoudige versie, maar toch. En warempel, een dag na de bestelling had ik ‘m in huis. Smullen dus.

Na een paar weken spelen is het tijd voor een korte evaluatie: maakt Apple zijn grootspraak waar?

Ja!

Het is een nieuwe computerbeleving. Het is mooi, intuïtief, redelijk snel en biedt een aantal leuke nieuwe mogelijkheden. Het brengt vooral de consumptie van digitale media nog weer een stapje dichterbij het dagelijkse leven. Met een tik van je vinger zit je – op de bank of aan tafel –  op internet, laat je je vrienden je foto’s zien, checkt in bed nog even je e-mail of kijkt een film. Natuurlijk kan je dat ook met een gewone laptop, maar voordat die is opgestart…

Nee!

Hoewel Steve Jobs het de “ultimate browsing experience” noemt kun je echt niet alles op internet wat je zou willen. Grootste minpunt vind ik het feit dat de iPad geen Flash ondersteunt en dat is echt een misser: een heleboel sites maken gebruik van de Flash techniek om de gebruiker op een aantrekkelijke manier van informatie te voorzien. Die websites doen het dus niet.

Er zijn nog wel veel meer negatieve punten te maken maar dat is wat mij betreft voer voor muggenzifters. Het is gewoon een prachtig stukje techniek dat je in je handen gehad moet hebben. Lenen?

Tags: ,

Geef een reactie

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

© 2010 wonders interactive | de kleine lettertjes